Potpisan protokol o elektronskoj razmjeni podataka sa BiH

Bez autora
Jun 24 2012

Protokol o elektronskoj razmjeni podataka između Crne Gore i Bosne i Hercegovine potpisan je juče u okviru projekta Sistemske elektronske razmjene podataka – SEED, u cilju efikasnije borbe sa izazovima sa kojima se suočavaju carinske službe dvije zemlje. Kroz elektronsku razmjenu podataka omogućava se i efikasnija borba protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala. Projekat, takođe, doprinosi i ubrzanju carinskih procedura, kao i olakšavanju legalne trgovine. Projekta omogćava u kratkom vremenskom intervalu praćenje protoka svih roba, naročito akciznih, kojima carine obje zemlje poklanjaju posebnu pažnju. Dobra saradnja Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Uprave carina Crne Gore je potpisivanjem Protokola podignuta na veći nivo.

Potpisan protokol o elektronskoj razmjeni podataka sa BiHProtokol o elektronskoj razmjeni podataka između Crne Gore i Bosne i Hercegovine potpisan je juče u okviru projekta Sistemske elektronske razmjene podataka – SEED, u cilju efikasnije borbe sa izazovima sa kojima se suočavaju carinske službe dvije zemlje.

- Kroz elektronsku razmjenu podataka omogućava se i efikasnija borba protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala. Projekat, takođe, doprinosi i ubrzanju carinskih procedura, kao i olakšavanju legalne trgovine, saopšteno je iz Uprave carina.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Miro Džakula naglasio je značaj projekta koji omogćava u kratkom vremenskom intervalu praćenje protoka svih roba, naročito akciznih, kojima carine obje zemlje poklanjaju posebnu pažnju.

Dobra saradnja Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Uprave carina Crne Gore je potpisivanjem Protokola podignuta na veći nivo, dodaje se u saopštenju.

- SEED predstavlja izuzetno moćan regionalni alat koji koriste carinici. Potpisivanjem Sporazuma sa bosansko-hercegovačkom Upravom za indirektno oporezivanje napravljen je korak naprijed u pravcu širenja opsega funkcionalnosti ovog značajnog sistema, poručio je direktor crnogorske Uprave carina, Vladan Joković.

U sklopu SEED faza II projekta Crna Gora je takođe potpisala protokole o elektronskoj razmjeni podataka i sa Srbijom i Kosovom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik